סוגרים חודש חשוון

צילום מסך 2021-11-08 ב-15.11.51

צרו קשר

אתר זה הוקם ומתוחזק ע״י חברת משו״ב בע״מ

צהרונים

"מדעים ויהדות" בית חם לילדים 

בבית הספר היסודי "מדעים ויהדות" מתקיים מערך צהרונים המספק מענה איכותי לתלמידי כיתות א'-ג'. הצוות המסור שוקד על הכנת שיעורי בית עם כל תלמיד, וממוקד מטרה לסייע ולקדם כל ילד מבחינה לימודית וחברתית 

בבית הספר היסודי "מדעים ויהדות" מתקיים מערך צהרונים בניהולה של בתיה קונסינגר. הצהרונים פועלים בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 13.30 עד 16.30, והם מיועדים לכלל ילדי בית הספר מכיתות א'-ג'. ילדי הצהרונים מחולקים לקבוצות לפי גילאים. יחד עם זאת, כולם שוהים במתחם אחד משותף, המאפשר להם גם לקיים פעילויות חברה ביחד. 

במסגרת הצהרון מקבלים הילדים ארוחת צהריים חמה. הדגש המרכזי הוא הכנת שיעורי בית עם התלמידים. במקום נמצא צוות מסור, שמסייע לכל תלמיד להכין את שיעורי הבית. לאחר מכן, הצוות מקיים מגוון פעילויות חברתיות כמו אפייה, שיח, משחק חברתי, פעילויות ספורטיביות, ועוד. הצהרון מותנה במספר המשתתפים.  

מנהלת הצהרונים, בתיה קונסינגר, אומרת: "הדגש בצהרונים הוא הקשר האוהב, החם והתומך של הצוות עם הילדים. כמו כן, הצוות נמצא בקשר הדוק עם ההורים, ומשתף אותם בכל הנעשה. המטרה שלנו בצהרונים היא לסייע ולקדם כל תלמיד הן מבחינה לימודית והן מבחינה חברתית.  אנחנו מקבלים משוב חיובי ומפרגן מההורים, שמגלים שביעות רצון והערכה רבה מניהול הצהרונים". 

גינה טיפולית

התלמידים מופקדים על הגינות האורגניות בחצר

בבית הספר היסודי "מדעים ויהדות" בחדרה נערכים שיעורי חקלאות. כחלק משעורים אלה קבוצת תלמידים אחראית על הגינות האורגניות בחצר בית הספר. השנה-תשפ"ב, זו שנת שמיטה. מנהלת בית הספר, גילה נהרי, מדגישה, כי תלמידי "מדעים ויהדות", בדומה לחקלאים הרבים בארץ, השובתים בשנה זו, לא מטפלים בגינה, ומבצעים בה רק את המלאכות המינימאליות המותרות בשמיטה

בבית הספר היסודי "מדעים ויהדות" בחדרה מתקיימים שיעורי תגבור בחקלאות. קבוצת תלמידים מכיתות ה'-ו' בבית הספר מופקדת על טיפוח הגינות האורגניות המרהיבות בחצר בית הספר. שיעורי תגבור בחקלאות הינם שיעורי בחירה, והם נערכים 3 פעמים בשבוע. 

בנוסף לכך, ישנה קבוצת תלמידים מהכיתות הנמוכות, שאף הם חלק מהמטפלים בגינות. השיעורים מהווים עבורם מרחב אוורור והכלה, עם ערך מוסף של חיבור לאדמת הארץ ותרומה לאיכות הסביבה. 

גינות פורחות באחריות התלמידים 

התלמידים מטפחים בחצר בית הספר גינת תבלינים, גינת נוי קסומה עם פרחים בשלל צבעים, וגינת ירקות מגוונת הכוללת עגבניות, חסה, כרוב, שומר, קולרבי, תרד, חצילים, גזר, שעועית, סלק וסלרי. כמו כן, פורחים בחצר גם תירסים ועץ תותים. הריסוס אורגני ועשוי מחומרים טבעיים בלבד. בכל שנה, למעט בשנת שמיטה, התלמידים קוטפים את היבול, שוטפים, אוכלים במקום, ולעיתים לוקחים את היבול לביתם. על פניהם ניכר עד כמה הם נהנים מפרי עמלם.

אמיתי כהן, מחנך כיתה ה', מלווה את תלמידי כיתות ה'-ו' בשיעורי החקלאות. אמיתי כהן מספר: במסגרת שיעורי החקלאות התלמידים עושים עבודות בשטח בגינות שבחצר בית הספר. 

כך למשל, בשנה שעברה, התלמידים הרכיבו צנרת השקיה ואף למדו לדשן את האדמה בחומרים טבעיים. לאורך כל השנה, למעט בשנת שמיטה, התלמידים זורעים, שותלים, משקים ואף קוטפים את היבול ואוכלים ממנו. כמו כן, יש הקפדה על מעשרות, בשנים שאינן שנת שמיטה. בשנים אלו, מנכ"ל רשת החינוך "מדעים ויהדות", הרב בן ציון נורדמן, עורך את הפרשת המעשרות מהיבול שמביאים התלמידים. במקביל, התלמידים לומדים אגרונומיה, בוטניקה וחקלאות מעשית". 

מה התרומה של שיעורי החקלאות לתלמידים ? 

אמיתי כהן: "השיעורים תורמים לתלמידים בהיבטים רבים. הם לומדים ליצור יצירה מתחילתה ועד לסיומה, המתבטא בקטיף, ולאחר מכן באכילה. בכל השנים, למעט בשנת שמיטה, התלמידים עוקבים אחר התפתחות הגינה, ומטפלים נקודתית בבעיות שצצות בשטח, כגון עשבים שוטים שיש להסירם, ועוד. תודות להתנסות המוצלחת בגינות התלמידים חווים הצלחה, ומכאן הם מקבלים תנופה להצליח במקצועות לימודיים נוספים. התלמידים חשים גאווה על כך שהירוק בבית הספר נמצא תחת אחריותם, ולומדים לקחת אחריות גם בתחומים נוספים. בנוסף לזאת, התלמידים לומדים דרך שיעורי החקלאות את אהבת הארץ, אהבת האדמה ואהבת הצומח. בד בבד הידע שלהם על עולם החקלאות גדל תודות לשיעורים התיאורטיים והעבודה המעשית בשטח". 

סביבה ירוקה לכלל התלמידים 

מנהלת בית הספר, גילה נהרי, אומרת:"הגינה היא הפינה הקסומה של בית הספר, ומתגשמים בה בנשימה אחת למידה, חינוך, העצמה רגשית וחיבור למקורות. השנה-תשפ"ב, זו שנת שמיטה. גם תלמידי "מדעים ויהדות" מצטרפים לחקלאים הרבים, ששובתים בשנה הזו, ולא מטפלים בגינה.כך שהשנה אדמת הגינה בבית הספר במנוחה, ומבצעים בה רק את המלאכות המינימאליות המותרות בשמיטה. את החוויה והיצירה מוצאים הילדים בגן האתגרי, בשיעורי האומנות, בהפסקות הפעילות, ובעוד כל מני פינות אחרות בבית הספר". 

מנכ"ל  רשת החינוך "מדעים ויהדות, הרב בן ציון נורדמן, אומר: "חלק עיקרי ממצוות ישוב ארץ ישראל הוא הזריעה והנטיעה בארץ היפה שלנו. התלמידים שלנו מממשים זאת הלכה למעשה. יישר כוח לתלמידים שלנו על הטיפול המסור ועל ההשקעה הרבה בטיפוח הגינות האורגניות הפורחות בחצר בית הספר. בית הספר ירוק ומלבלב תודות לשיעורי החקלאות. הטיפול בגינה מסב הנאה רבה וערך חינוכי חשוב הן לתלמידים מכיתות ה/-ו', המשתתפים בשיעורי החקלאות, והן לתלמידים מהכיתות הנמוכות, שעושים זאת כמרחב הכלה. כולנו נהנים מהתוצאות היפות". אנו מאמינים, כי סביבה ירוקה, הנה סביבה בריאה ונעימה, המועילה לכלל התלמידים בבית הספר". 

מערכת שעות

אודות 'מדעים ויהדות'

עבור 1,500 התלמידים והתלמידות ברשת החינוך של עמותת 'מדעים ויהדות', אינטגרציה וצמצום פערים חברתיים הם לא מושגים מספרי הלימוד. כאן נפגשים יום יום ילדים חילוניים, דתיים ומסורתיים. הם חיים את השילוב בטבעיות, מהגן עד לתיכון, ולומדים להכיר ולהוקיר, לדבר ולהתחבר.

עמותת 'מדעים ויהדות' היא מודל יחיד מסוגו של חינוך למצוינות ולאחדות. זהו בית חם לתלמידים מכל רקע סוציו-אקונומי, בלי לוותר על רמת לימוד גבוהה, מגמות מתקדמות ומיטב הציוד, המחשבים והמעבדות. צוות מורים מסור ומערך תגבור אישי מבטיחים ומוכיחים שכל אחד יכול וראוי להצליח.

לימודי היהדות שלנו מדגישים כבוד למסורת, עזרה לזולת ופיתוח האישיות, כבסיס לחיים מלאי משמעות ולחברה איתנה. מאז שנת 2000, הענקנו לאלפי בוגרי 'מדעים ויהדות' את ההזדמנות להצטיין גם ללא מבחני קבלה מפלים, להתחבר לזהות היהודית ללא כפייה, ומול הפילוג בעם והפערים – לבנות גשרים.

מייסד העמותה, הרב בן-ציון נורדמן 

עמותת 'מדעים ויהדות' היא ממיזמי הדגל של הרב בן-ציון נורדמן, ומגשימה את מטרת חייו: קירוב בין קהלים ויצירת שיח מאחד ועדכני סביב התרבות היהודית. נקודת המפגש בין יהדות ומדעים, בין עַם הספר ואומת הסטארט-אפ, היא לתפיסתו נקודת החוזק שלנו כישראלים – ונקודת הזינוק לעבר העתיד.

מגיל צעיר השקיע הרב נורדמן בהקמת מוסדות חינוך הפועלים בפורמט ייחודי: בתי ספר ביום ומרכזי קהילה בערב. חוגים, הרצאות ואירועים, מבצעי חסד והתנדבות, ממשיכים את רוח העמותה: להכיל את כולם, להעביר ידע במקצועיות וערכים בגובה העיניים, ולהצמיח אנשים מצליחים ותורמים לחברה.

עוד ממפעלי הרב: חבר מועצת העיר חדרה מזה שני עשורים, רבה של מזרח חדרה, עורך חופות, ממייסדי ארגון רבני 'בנועם', חבר הנהלת 'מתחברים' לסולידריות חברתית וכותב מאמרי אקטואליה לאור המורשת המתפרסמים בתקשורת. על כל אלה ועוד זכה בפרס מפעל חיים מאת השר להשכלה גבוהה.

מוסדות 'מדעים ויהדות'

  • גני ילדים וצהרונים: גנים הטרוגניים בערים חדרה ותל-אביב, המטמיעים מגיל צעיר את חזון החיבור בין מגזרים ומציעים חשיפה חווייתית ליהדות לצד השקעה רבה בתכנים לימודיים וחברתיים.
  • בית ספר יסודי: בית ספר בחדרה , הזוכה לביקוש רב מאוכלוסיית האיזור – דתית, חילונית ומסורתית – בשל לימודי חול איכותיים לצד הקניית חוסן אישי ודרך ארץ. 
  • בית ספר יסודי לבעלי אוטיזם: בי"ס ממלכתי 'פאר צור' שוכן במתחם התיכון של העמותה ומאומץ בחום על ידי התיכוניסטים, החונכים את ילדי החינוך המיוחד ויוזמים שפע פעילויות משותפות.
  • חט"ב ותיכון יש"י – יחד שבטי ישראל: בקמפוס ירוק ורחב ידיים, נהנים תלמידי התיכון המסורתי היחיד בחדרה מתוכנית לימוד עשירה ומקצועית ומהישגים מרשימים בבחינות הבגרות.
  • סיוע לימודי למתקשים: שלל שיעורי עזר הנבנים לכל תלמיד לפי יכולותיו ושאיפותיו, כיתות קטנות וצוות משפחתי הממוקד בהעצמת התלמידים. התוצאה: כ-100%(!) ניגשים לבגרות.
  • מצוינות והעשרה: בתיכון מכשור טכנולוגי חדשני ומגוון מגמות לבחירה, וכן כיתת מצטיינים, תכנית אקדמיה בתיכון, מיזמים בשיתוף מכון ויצמן, חשיפה לעולם ההייטק והיזמות ועוד.
  • הזנה, הסעות וקייטנות: במטרה לתת מעטפת מלאה לילדים ולהקל על ההורים, זוכים התלמידים לארוחה חמה מדי יום, להסעות חינם או בתשלום מוזל, ולקייטנות ומחנות בימי חופשה ובקיץ.
  • פרויקטים למען הקהילה: אנו מיישמים מעורבות חברתית בשטח במיזמי התנדבות, חלוקת סלי מזון למשפחות נצרכות, וארגון קייטנות ומפגשי קיץ לכלל ילדי ונערי חדרה והאיזור.
  • מרכז תרבות רוחני: הכתובת של תושבי שכונת הפארק בחדרה, דתיים וחילוניים, בכל נושא יהודי – בית מדרש קהילתי, הכנה לחגים ועוד, בניהול רב השכונה הרב נורדמן וברוח אוהבת ומקרבת.

המדען הצעיר

בית הספר היסודי "מדעים ויהדות" משתתף בתוכנית הארצית היוקרתית "המדען הצעיר", המיועדת לתלמידים מחוננים ומצטיינים במדעים וטכנולוגיה. התוכנית זוכה לאישור והמלצות ממשרד החינוך ומוסדות אקדמיים מובילים בארץ ובעולם. התלמידים רוכשים מיומנויות למידה וחקר לפיתוח חשיבה מדעית וטכנולוגית. ההשתתפות בתוכנית מקנה נקודות זכות לבוגריה בצבא ובאזרחות. רבים מהבוגרים משתלבים בפרויקט "תלפיות" הנחשב בצה"ל, ומשתלבים בחברות הייטק 

בית הספר היסודי "מדעים ויהדות" בחדרה מטפח ומעודד מצוינות במדעים, טכנולוגיה ומתמטיקה באמצעות התוכנית "המדען הצעיר". בתוכנית משתתפים 40 תלמידים מצטיינים ומחוננים מכיתות ד'-ו'. את התוכנית מובילה טובה בויאר, רכזת המדעים של בית הספר. 

התוכנית היוקרתית קיימת בבתי ספר נוספים בארץ, שעונים על הקריטריונים הנוקשים הנדרשים. 

 

התוכנית שמה דגש בבחירת תלמידים בעלי פוטנציאל אקדמי מובהק, יצירתיות, מעוף ומוטיבציה גבוהה ללמידה. מטרת התוכנית היא לטפח מיומנויות מדעיות וטכנולוגיות, חשיבה יצירתית, חשיבה ביקורתית, חקר עצמאי וחדשנות. התוכנית ממומנת על ידי עמותת "מדעים ויהדות". 

 

העשרת מחוננים ומצטיינים ב"מדעים ויהדות"

טובה בויאר אומרת: "אנו מטפחים ומשקיעים בתוכניות לימוד והעשרה מגוונת לתלמידים מחוננים ומצטיינים. אחת מהתוכניות היא "המדען הצעיר", אליה הצטרפנו השנה. התוכנית מיועדת לתלמידים שנמצאו מחוננים במבדקי משרד החינוך, ולתלמידים מצטיינים במתמטיקה ומדעים. התוכנית מתקיימת פעמיים בשבוע לאחר שעות הלימודים במסגרת שעות העשרה. כל מפגש נמשך שעה וחצי. לתוכנית זו יש ביקוש רב מהורים ותלמידים". 

 

בית הספר חבר לתוכנית "המדען הצעיר". ד"ר עקיבא יוסליס, פיזיקאי בכיר ממכון ויצמן, הוא המייסד והמתכנן אסטרטגי של התוכנית. לאחרונה הוקמה קבוצת וואטסאפ של כל התלמידים מ"מדעים ויהדות" המשתתפים בתוכנית והוריהם. הקבוצה מלווה על ידי ד"ר עקיבא יוסליס, המאתגר את התלמידים במשימות נושאות פרסים מדעיים במימון מכון ויצמן. 

 

פעילויות בתוכנית "המדען הצעיר"

במסגרת התוכנית התלמידים לומדים על תכונות חומרים באמצעות ביצוע ניסויים מגוונים. כך למשל, התלמידים למדו על מידת הצמיגות של החומרים, ובנו מד צמיגות. התלמידים התנסו בבדיקת קשיות שונה לחומרים, למדו על סולם מוס- סולם המדרג רמת קושי של חומרים, ולאחר סדרת ניסויים בנו את הסולם. כמו כן, התלמידים למדו על שינויים כימיים ופיזיים של חומר, והתנסו באבקות שונות שמגיבות בצורה קסומה למים ולחימום. כחלק מכך, התלמידים בנו כדורי קסם שהתנפחו במים. גולת הכותרת המתוכננת היא שהתלמידים ייצרו בעצמם בושם. 

גיוס ליחידות המובחרות בצה"ל

טובה בויאר מדגישה, כי יש מעקב ובקרה אחר התקדמותו של כל אחד מהתלמידים בפרויקט. "זה פרויקט משמעותי מאוד, שמעניק למשתתפיו נקודות זכות בהמשך דרכם בצבא ובאזרחות. חלק ניכר מהתלמידים נכנס אחר כך לפרויקט "תלפיות" היוקרתי של צה"ל, ואחרים משתלבים ביחידות מובחרות מאוד נוספות. באזרחות משתלבים בוגרי התוכנית במקצועות ההייטק", היא אומרת. "חשוב לנו לקבל ממפעילי "המדען הצעיר" את התוכניות העדכניות ביותר, ולהיות שותפים. מנכ"ל "מדעים ויהדות", הרב בן ציון נורדמן, ומנהלת בית הספר, גילה נהרי, משקיעים זמן וכסף בפיתוח התוכנית, ועושים רבות למען קידום התלמידים".

 

גאים בתלמידים

מנהלת בית הספר, גילה נהרי, אומרת: "אני מתרגשת בכל פעם מחדש לפגוש במסדרונות בית הספר את תלמידי "המדען הצעיר" עם ההמצאות המפתיעות והיצירות המושקעות. "המדען הצעיר" היא תוכנית המעוררת השראה ליזמות ולחשיבה מקורית, ומטפחת שאיפה למצוינות לכלל תלמידי בית הספר". 

 

מנכ"ל רשת החינוך "מדעים ויהדות", הרב בן ציון נורדמן, אומר: "אנו שמחים להפעיל את התוכנית המושקעת והמוערכת "המדען הצעיר", וגאים בתלמידים המשתתפים בתוכנית. התוכנית מקנה למשתתפיה ידע רב ויכולת חקר, ניסוי ולמידה ברמה הגבוהה ביותר במדעים, טכנולוגיה ומתמטיקה. בית הספר משקיע משאבים כספיים, זמן והערכות מיוחדת לקראת כל שיעור. כל זאת במטרה להוציא את המיטב מכל אחד מהתלמידים המצוינים המשתתפים בתוכנית, ולסייע להם למצות את הפוטנציאל הרב הגלום בהם עכשיו ובעתיד". 

הפסקה פעילה

כל תלמידי בית הספר היסודי "מדעים ויהדות" נהנים ממבחר פעילויות המוצעות לבחירתם במסגרת הפסקה פעילה. בין הפעילויות: יצירה ואומנות, "תחנת מוח" עם משחקי חשיבה, חוג ציור, חוג ספורט וחוג ריקוד. פרט ליצירה ואומנות, מועברת הפעילות על ידי תלמידים, שעברו הכשרה מיוחדת על ידי צוות בית הספר, והתמחו בהעברת ההפסקה הפעילה באופן המיטבי לכלל התלמידים    

בבית הספר היסודי "מדעים ויהדות" מתקיימת מדי יום בין השעות  10.05 עד  10.25 הפסקה פעילה, המציעה לתלמידים פעילות מהנה ומגוונת. התלמידים בוחרים האם לקחת חלק בהפסקה הפעילה, וכמו כן הם בוחרים את הפעילות המועדפת עליהם. בכל תחנת הפעלה של הפסקה פעילה ישנה מורה תורנית, המלווה את הפעילות. המורה חיה וייץ פיתחה את רעיון ההפסקות הפעילות, ומובילה אותו . התוכנית מיועדת הן להעצמת תלמידים עם יכולות מנהיגות והן לטיפוח קשרים חברתיים חיוביים בין התלמידים בזמני ההפסקות.  

בהפסקה הפעילה אפשר לראות את התלמידים פעילים ונהנים, כשהם מקיימים פעילות המפיגה את סדר היום, וגורמת להם להנאה. בסיומה של הפסקה פעילה נהוג שכל ילד שלקח בה חלק מקבל מהמפעילים מדבקה על החולצה עם הכיתוב: "אני השתתפתי בהפסקה פעילה" –וכמו כן מצוין במדבקה גם נושא הפעילות.  

צוות בית הספר מכשיר את התלמידים שנבחרו להעביר את ההפסקות הפעילות. התלמידים מעבירים את הפעילות בעצמם באופן ראוי לשבח. התלמידים המפעילים אף מקבלים תעודות הצטיינות מבית הספר ושי הקשור לנושא הפעילות שהם מעבירים. 

"מרגש מאוד לראות איך הילדים עסוקים וממצים את עצמם", אומרת חיה וייץ. "ההפסקה הפעילה מספקת מגוון מענים ואפשרויות בחירה לתלמידים בשעות השעות הפנאי של ההפסקה. התלמידים מחכים לזה ומאוד נהנים".   

יצירה ואומנות

בכל יום באופן קבוע מתקיימת הפסקה פעילה במרחבי למידה פתוחים, המאפשרת לתלמידים לקיים פעילות יצירה ואומנות. הנושא הוא בהתאם לעונות השנה והחגים שבפתח. העשייה כוללת יצירות אומנותיות מגוונות, שימוש בדפי צביעה, פלסטלינה, וחומרי אומנות נוספים. השולחנות העגולים מוכנים לקליטת הילדים, והם מוזמנים להצטרף. התוכנית מובנית מראש, לרשות התלמידים יש בחירה בין מספר אפשרויות שהמורה התורנית מציעה להם. 

"תחנת מוח" –פעילות משחקי חשיבה 

מיזם ייחודי שבית הספר "מדעים ויהדות" החל בו בשנה שעברה, והוא החלוץ בארץ בתחום זה.  פעמיים בשבוע מתקיימת בחדר הקבצה הפסקה פעילה בשם "תחנת מוח", במסגרתה משחקים התלמידים במשחקי חשיבה. בימי ראשון התוכנית מיועדת לבנות, ובימי שלישי לבנים. מספר תלמידים בבית הספר עברו התמחות אצל המורה בוריס פרוטקין, והם מעבירים את הפעילות לכלל התלמידים. בוריס פרוטקין הוא מורה למשחקי חשיבה מגוונים, המפתחים את היכולות הקוגניטיביות, ומייסד חברת "תחנת מוח", המתמחה ביבוא והפצת משחקים חכמים לכל הגילאים. 

התלמידים המדריכים והמדריכות הצעירים אחראים להביא את הקופסאות לכלל התלמידים,  ולסדר את החדר לקראת ההפסקה הפעילה. הם מדריכים את הילדים, ומגלים אחריות רבה. 

שיטה זו, שמוביל בוריס פרוטקין, "ילדים מלמדים ילדים" מאפשרת בזמן קצר ללמד את כל התלמידים בבית הספר משחקי חשיבה חדשים. כמו כן, מאפשרת השיטה לתלמידים שמעבירים את השיעורים לפתח מנהיגות ויכולות הדרכה. 

חוג ציור 

אחת לשבוע בכיתת ו'-בנות מתקיים במסגרת הפסקה פעילה חוג ציור, שמפעילות תלמידות כיתה ו'. התלמידות, המטיבות לצייר,  מלמדות את התלמידים לצייר, ומראות להם כיצד לעשות זאת. הן מחלקות לתלמידים דפים, והתלמידים מביאים עימם כלי כתיבה. ומדריכות אותם. 

חוג ספורט 

אחת לשבוע, בחדר הקבצה,שתי תלמידות כיתה ו' מעבירות לכלל תלמידי בית הספר המעוניינים להצטרף, חוג ספורט. התלמידות שמות מוזיקה בטלפונים הניידים שלהן. הן מתעמלות במרץ, ומנחות את יתר התלמידות בפעילות אירובית לצלילי מוזיקה קצבית.

חוג ריקוד 

תלמידות כיתה ה' מעבירות אחת לשבוע בהפסקה הפעילה לכלל התלמידים ריקודים משולבים ושמחים. התלמידות בוחרות את השירים לכלל התלמידים, הן מגלות יצירתיות רבה, ויש מורל גבוה בקרב המשתתפים.  

גילה נהרי, מנהלת בית הספר, אומרת: "אני רוצה להודות בשם כולנו  -הצוות ההורים והילדים, למורה חיה וייץ על המהפכה שיצרה בהפסקות. אף ילד לא נשאר לבד. כל אחד יכול לבחור וליהנות ממשהו שהוא אוהב לעשות, ויותר מזה כל אחד יכול להעניק מכישוריו, ולהפעיל תלמידים אחרים בתחום שהוא חזק בו. בסוף המחצית התלמידים המפעילים קבלו תעודה ושי קטן על ההשקעה שלהם. זו היתה ההכרה של כולנו, הצוות והתלמידים, בתרומה החשובה שלהם לזמני ההפסקות. חשוב לציין, כי הקמת המערך של ההפסקות הפעילות הוא מורכב וגם דינמי מאד מטבע הדברים שאלו ילדים שמפעילים ילדים. המורה חיה וייץ מנהלת את המערך הזה ביד רמה עם גמישות מדהימה ליכולות ולצרכים של כל התלמידים". 

חוויה יהודית

"חוויה יהודית" – מפגש משמח ומאחד לבבות לקראת כל ראש חודש 

"חוויה יהודית" הינה מפגש ייחודי לכלל ילדי בית הספר ולצוות החינוכי, המתקיים בכל יום ששי הסמוך לקראת החודש החדש. המפגש "חוויה יהודית" כשמו כן הוא- הוא מועבר באופן חוויתי ומהנה, ומחבר את התלמידים ליהדות ולשורשיה. את המפגש מוביל המורה למוזיקה, גיל וינטרוב.  

במסגרת המפגש הילדים שרים שירים הקשורים לחודש או למועד הקרב, בליווי תנועות ותיפוף גוף. המפגש מעצים כל תלמיד, ויוצר אחווה, אחדות וחיבור בין תלמידי בית הספר ובינם לבין המורים. 

במסגרת המפגש נבחר בכל פעם תלמיד אחר מהכיתות הגבוהות להעביר דבר תורה. התלמיד מתכונן מראש, ומקבל הדרכה ממחנך או מחנכת הכיתה. 

כמו כן, נערכים מופעי שירה ונגינה של תלמידים המשתתפים בהרכבים הייצוגיים של בית הספר. הרב בן ציון נורדמן, מנכ"ל רשת החינוך "מדעים ויהדות", מכבד את התלמידים בנוכחותו, מברך אותם, ונותן דבר תורה ומוסר. 

 המורה גיל וינטרוב מתאר את האירוע "חוויה יהודית" כמפגש יחיד במינו, המעצים ומשמח את התלמידים. כמו כן, הוא אומר, כי התלמידים מחכים לכך בציפייה רבה. 

מנהלת בית הספר, גילה נהרי, אומרת: "שירה היא ביטוי של הנשמה. מפגשי חוויה יהודית הם מקום מדהים, בו מתאספים כל תלמידי בית הספר לשירה משותפת וגם להופעות ייחודיות. לשירים שנבחרו למפגש זה יש קשר עמוק עם מסורת ישראל, כך שהחוויה היא בחיבור עם ערכי היהדות כמו אהבת חינם, חברות, אמונה, חגי ישראל, וכדומה.עם דעיכת הקורונה הפכו המפגשים לפתוחים להורים, ואנו שמחים מאד לשותפות שלהם בחוויה הנפלאה הזו. תודה ענקית למורה גיל, שמנחה את המפגש המרגש הזה מידי חודש, ומכין את הילדים לשירה הסוחפת והמרוממת"

פרויקט לומדים להכיר הורה מעשיר

בבית הספר היסודי "מדעים ויהדות" מתקיים פרויקט ייחודי – "לומדים להכיר הורה מעשיר". במסגרת הפרויקט ההורים מגיעים לכיתה ומרצים בפני התלמידים על מקום עבודתם, ולעיתים אף נערכים סיורים במקומות העבודה. הפרויקט מחזק את הקשר בין התלמידים, ההורים ובית הספר, ומעשיר את הידע של התלמידים

בכיתה ד' בבית הספר היסודי "מדעים ויהדות" בחדרה מתקיים הפרויקט "לומדים להכיר הורה מעשיר". את הפרויקט מובילה מחנכת הכיתה, תמר רוקמיל. אחת לשבוע מגיע לכיתה הורה,  ומקיים הרצאה לתלמידים על תחום עיסוקו. 

"הפרויקט משלב כמה תחומים משמעותיים מבחינת התלמיד", אומרת תמר רוקמיל. "הוא תורם  ללמידה משמעותית, מחזק את הקשר בין התלמיד, ההורה ובית ספר, ומעצים את התלמיד שההורה שלו מגיע לכיתה. כמו כן, הפרויקט תורם לשיפור תחומי השפה במספר רבדים ביניהם: הבנת הנשמע, פיתוח החשיבה, העשרת וגיוון השפה, הבעה בעל פה ובסיכום השיעור גם הבעה בכתב. בנוסף, הפרויקט חושף את התלמידים לתחומי עניין ותחומי עיסוק רבים. התלמידים מגלים סקרנות רבה. עצם העובדה שלא מדובר במורה מוכר מעולם בית הספר, אלא דמות שאינה שגרתית, אך מחוברת לעולמם מעצם היותה הורה של תלמיד, יוצרת עניין רב". 

מה כולל המפגש עם ההורה ?

"ההורה מציג את תחום העיסוק שלו, ומספר על מקום העבודה. אחר כך הוא עובר להמחשה בכל דרך שנראית לו מתאימה – במצגת דיגיטלית, משחק, פעילות, ניסוי, הדגמה ואף סיור באזור העיסוק. בהמשך התלמידים שואלים שאלות מעמיקות, ומקבלים תשובות. לאחר מכן התלמידים נותנים משוב להורה. כל תלמיד בתורו מספר מה עניין אותו, והיכן העשיר את הידע. בסיום המפגש התלמידים מודים להורה, ומעניקים לו שוקולד ותעודת הוקרה על הזמן היקר שהקדיש בעבורנו".

לאחר מכן נמשך בכיתה תהליך הלמידה. "כל תלמיד מסכם בכתב במחברת מה למדנו בשיעור, וכותב ממה הוא נהנה. בנוסף, ישנה משימת אתגר לבחירת התלמידים של חיפוש תמונות שמתאימות לאותו עיסוק. בין העיסוקים שנלמדו: שיטור ובטחון, תעשיה אווירית, כלכלה ומסח, חינוך, קמסמטיקה, ועוד".  

זו הכיתה השלישית בה תמר רוקמיל מובילה את הפרויקט. "התוכנית מצליחה מאוד", היא אומרת. "ההורים יצירתיים ומעניינים, וההרצאות מרתקות. התלמידים  נחשפים להרחבת האופקים בדרך אטרקטיבית".  

המנהלת גילה נהרי אומרת: "המיזם משלב מיומנויות רבות סביב היעדים של שיעורי שפה וכישורי חיים,למידה והעשרת הידע, שפה דבורה וכתובה, יכולות שיח חופשי ומכבד, מיומנויות של חקר, הקשבה, הבנה ומשוב. הערך המוסף מרגש לא פחות –העצמה לכל ילד וחיזוק הקשר של ההורה עם בית הספר ממקום של שיתוף וחיבור חוויתי. יש לי הערכה רבה למורה לתמר רוקמיל, שהיא מחנכת בחסד ורכזת שפה מקצועית, על המעוף, היוזמה והביצוע". 

מנכ"ל רשת החינוך "מדעים ויהדות", הרב בן ציון נורדמן, אומר: "יישר כוח למנהלת גילה נהרי. אני מודה לתמר רוקמיל על הפרויקט המרתק, ומוודה לכל ההורים שמשתתפים בתוכנית זו. השתתפתי בכמה מהשיעורים, ומעבר למסירות ולשותפות של ההורים התרגשתי גם לראות את המסרים מתקבלים אצל הילדים, ועם כמה צידה לדרך הם יוצאים. התלמידים מעשירים את עולמם, ונהנים מכל רגע".

פרויקט ילדים מלמדים ילדים

מטרת הפרויקט הקמת מרחב משחקים בבית הספר-"תחנת מוח" בו ילדים יוכלו לשחק משחקי חשיבה בהפסקות.
בשלב ראשון נבחרים נציגים מכיתות ג'-ו' שמעוניים ללמוד משחקים, ללמד אותם ובהמשך להיות אחראים על המשחקים בהפסקות.נציגים אלה עוברים הכשרה שכוללת לא רק כללי המשחק אלא גם לימוד אסטרטגיות וגם הסבר כיצד ללמד משחקים אלה בצורה הכי טובה.
בשלב השני נציגים אלה נכנסים לכל הכיתות כשה כל אחד מהם מלמד שנים-שלושה תלמידים בכיתה.
שיטה זו מאפשרת בזמן קצר ללמד את כל הילדים בבית ספר משחקי חשיבה חדשים , לפתח מנהיגות ולתת אפשרויות נוספות של בילוי נעים בהפסקות.

לוח צלצולים

 –
תפילה 
שיעור ראשון 
א. בוקר עם המורה-ללא צלצול 
שעור שני 
הפסקת משחק 
שעור שלישי 
שעור רביעי
הפסקה 
שעור חמישי 
שיעור שישי 
א-ד סיום לימודים ה- ו הפסקה
שעור שביעי 
סיום הלימודים

 יום א'-ה'
08:05
08:30
09:10
09:15
10:05
10:25
11:10
11:55
12:05
12:50
13:30
13:45
14:30