בשבוע שעבר התקיים השבוע הלאומי לגלישה בטוחה ברשת תחת הסלוגן "מתחברים על בטוח" בבית הספר היסודי "מדעים ויהדות" ציינו את השבוע במסגרת שיעורי כישורי חיים תואמי גיל. התלמידים התעניינו בנושא, וקבלו כלים כיצד להתמודד עם אלימות מילולית ברשת. הצוות החינוכי, בראשותה של המנהלת, גילה נהרי, פעל בשיתוף פעולה עם ועד ההורים, שמביע תמיכה בהעברת הנושא החשוב בבית הספר.
חנה כהנא, יועצת בית הספר, המופקדת על הטיפול בנושא, משתפת: "השבוע הזה חשוב מאוד לתלמידים, בגלל שהם נחשפים לתכני הרשת כל הזמן. לכן הכלים שהם מקבלים חשובים ביותר. כמו כן, ישנה חשיבות רבה למעורבות הורים באופן תמידי על התכנים ברשת שהילד נחשף אליהם".
מה התלמידים למדו במסגרת "שבוע גלישה בטוחה" ?
"הכלים החשובים שהתלמידים למדו הם לא לענות לאף פניה ברשת מאדם שהם לא מכירים. כמו כן, הושם דגש על כך שאסור לפתוח לינקים ממקומות בלתי ידועים ובלתי מוכרים. בנוסף, לתלמידים הועבר מסר של חשיבות השיתוף על כל פעילות לא תקינה המופנית כלפיהם עם המבוגר המשמעותי בחייהם- הורים, מחנכים והצוות החינוכי בבית הספר. מעבר לכך, הצוות הסביר לתלמידים, כי במידה והם נתקלים בבריונות ברשת, כלפיהם או כלפי כל אדם אחר, עליהם לדווח עליה מיד למבוגרים".
היבט נוסף ב"שבוע גלישה בטוחה" הוא השימוש התדיר בקבוצות הוואטסאפ שהתלמידים שותפים בהן. חנה כהנא אומרת : "התלמידים התבקשו לערב את המבוגרים בכל קבוצה שהם חברים בה. הוסבר להם שיש לאפשר השתתפות של לפחות מבוגר אחד בכל קבוצה של תלמידים".
גילה נהרי, מנהלת בית הספר, אומרת : "בעקבות העובדה שזהו נושא בוער, ולמעורבות של ההורים יש השפעה מכרעת על הפיקוח וההדרכה בבית, החלטנו לקיים סדרת הרצאות להורים דרך הזום שיתחילו בחודש הבא. כמו כן, העלנו מיזם של "שעה ללא מדיה" בו הזמנו את התלמידים ומשפחותיהם להניח את המדיה לשעה, ולעסוק בפעילות אחרת. הפתעה מובטחת לתלמידים שמשתתפים במיזם ומשתפים אותנו בפעילות שעסקו בה. מטרת המיזם היא לאפשר לילדים לתרגל תעסוקות נוספות מלבד המסך. ועד ההורים התגייס בהפצה ובגיוס כלל ההורים והתלמידים, והיתה היענות מכובדת מתוך המשפחות. הילדים כתבו על עיסוקים נפלאים אחרים כמו הכנת ארוחת ערב משותפת, משחק משותף עם ההורים והאחים ועוד. אני בטוחה שהמיזם ימשיך ויתרחב ויהיה לתועלת.